Jämföra lån

Jämföra lån

Jämföra lån

Vid alla typer av köp är den en ytterst god idé att använda sig av prisjämförelse-sajter. Du kan spara hundralappar, tusenlappar, eller rentav imaginära hundratusenlappar, som det kan vara fråga om när det handlar om till exempel bolån. 

På samma sätt som du använder sajter som Prisjakt eller Price Runner för att jämföra priser på varor, och Compricer för allehanda varor och tjänster, finns specifika sajter för att jämföra just lån. Du kan jämföra lån på allmänna jämförelsesajter likt de ovan nämnda, men de som nischar sig på just lån gör oftast mer ingående jämförelser. 

Jämför långivare och lånetyper

Fördelen med dessa utpräglade lånejämförelsesajter är att du ofta kan ansöka om själva lånet hos dem. Ett exempel på en sajt som jämför lån är Freedom Finance. Jämför att låna pengar på freedomfinance.se genom att följa länken. På sådana här sidor kan du jämföra olika långivare och olika lånetyper, och skräddarsy det lån du ämnar ta efter dina personliga behov. Oftast går hela denna process smidigare än om du gör jämförelsen hos en allmän jämförelsesajt. Det är också svårare att missförstå vad det är som jämförs – generellt är de sajter som jämför lån mycket tydliga och enkla, och därför svåra att missförstå.

Välj ditt lån

Det ligger i allas intresse att processen att jämföra och ansöka om ett lån är snabb: låntagaren vill inte lägga mer tid än nödvändigt på något så tråkigt som att söka lån; långivaren vill få låntagaren att söka deras lån; lånejämföraren vill att folk ska stanna kvar på sidan och inte klicka sig bort till någon annan sajt för att deras är för krånglig. Därför blir dessa lånejämförelsesajter ofta en win-win-situation, och du som låntagare har mycket att vinna på att använda dem. Var dock uppmärksam på huruvida den är en objektiv jämförelsesida, eller om det verkar vara några lån som premieras före andra, eftersom de betalar extra för att hamna högre upp på sajten – då kan du riskera att bli ”lurad” att välja ett lån som inte passar dig.

På sajter som jämför lån kan du ofta också ställa in specifika parametrar – vilka långivare som erbjuder en viss summa, en viss återbetalningstid, en viss ränta, och så vidare. Detta ger dig en större frihet när du väljer lån, och marknaden blir översiktligare. Det som annars kan vara en snårig djungel blir på så sätt ett mer lättnavigerat utbud. Glöm därför inte att göra en lånjämförelse innan du tecknar ett lån, se till att ta god tid på dig och inte ta några förhastade beslut – det kan stå dig dyrt, eller snarare: du kan gå miste om att spara en rejäl slant.

dante